Bänkens förändrade roll

Att ha en tv-bänk har nu länge varit ett måste i mångas hem då den smidigt får bort vår tv från golvet och gör att vi kan dölja och förvara vår dvd-spelare och andra elektronikprylar på ett smidigt och snyggt sätt. Den var redan från start en möbel värd att spendera pengar på och har sedan dess sålts som smör i solsken.

Frågan är om tv-bänkens tid nu är ute? Idag produceras och används i stort sett endast olika typer av platt-tv. Dem är lätta, smidiga och väldigt enkla att sätta upp på väggen och hamnar därmed i rätt höjd samt förflyttas från golvet vilket dessförinnan har vart tv-bänkens stora huvuduppgifter. Tv-bänkens uppgift blir därför endast att hålla DVD, tv-spel, Blu-ray spelaren och diverse andra teknikprylar förvarade. Men räcker den uppgiften för att tv-bänken fortfarande ska stanna i våra vardagsrum, eller kommer folk så småningom att börja utesluta tv-bänken från den typiska vardagsrumsinredningen?

>>Klicka här för att se hela sortimentet av TV-bänkar

Som försäljare av tv-bänkar innebär detta en stor förändring och kanske är det dags att växla upp utvecklingen av tv-bänken ett snäpp för att folk fortfarande ska ha användning av den. Till exempel framhäva den för de funktioner som inte kan ersättas av att sätta upp tv:n på väggen, som att dölja fula sladdar och kablar, få undan DVD och tv-spel eller kunna skapa en helt annan atmosfär i rummet tack vare snygg design. Samt utveckla tv-bänken för att ge den ännu mer funktion.

Den som dock redan funderar på att ta bort sin tv-bänk eller redan gjort det bör tänka på just dessa problem med sladdar och vart man ska placera diverse teknikprylar. Men det är framförallt viktigt att fästa tv:n rätt på vägen. Dels att att det ska sitta rakt och  i rätt höjd, men även att den sitter fast med rätt tillbehör och skruvar. Gör den inte det kan både väggen och tv:n skadas av detta och i värsta fall kan tv:n ramla ned och därmed gå sönder. Hör med personalen i butiken där du köper din tv så att du får rätt tillbehör, samt hur du ska göra för att sätta upp din tv rätt.